Kaart Wieda en omgeving

De gemeente Wieda maakt deel uit van de gezamenlijke gemeente Walkenried

De gemeente wieda is omringd door naald- en gemengde bossen in het zonnige Südharz. Dit gebied is zeer toegankelijk voor motoren, fietsers, mountainbikes en wandelaars.

Wandel- en natuurliefhebbers treffen in Wieda een goed bewegwijzert en door beschermd gebied voerend netwerk van wandelpaden, ongerepte natuur, groene weiden en geurige bossen. De wandelaars worden hier vriendelijk begroet door de klokken van de Harzer Roten Höhenviehs, een oud Harzer rundras die hier en daar grazen op de weiden aan de rand van de wandelpaden.

Het Glas- en Ijzergieterijmuseum in Wieda is ook de moeite waard. Op de glasblaas afdeling wordt de 100 jaar oude traditie van glasfabriek Wieda verklaart. Ook geeft het bezoekers inzicht in het werk en het leven van de glasmeester. De mijnbouwtentoonstelling heeft de ijzerwerken van Wieda als thema.

Het wild voederen, in station Stöberhai en het bekende straatfestival „Spelle varn Schwelle“, zijn twee hoogtepunten van een bezoek aan de kleine gemeenschap.

In de winter presenteert de plaats Wieda zich de vier weekenden voorafgaand aan kerst met talloze kerstbomen en kerstkribbes in feestelijke sfeer.

Wat vindt u nog meer in de Harz?

Naast Wieda bieden de dorpjes en steden in de omgeving u een scala aan recreatieve en culturele mogelijkheden waar u alle seizoenen door van kunt genieten.

Eén van de grotere plaatsen is Braunlage wat op 10 km. van Wieda ligt en biedt prima mogelijkheden voor skiën, langlaufen, wandelen en fietsen. Daarnaast zijn er gezellige terrasjes, een museumbezoek, een bioscoopbezoek of andere activiteiten. Een andere grotere plaats is Nordhausen waar een dierentuin en een mijnen schacht voor toeristisch gebruik is naast de vele museums, winkelcentra’s en artistieke gebouwen.

Andere naburige plaatsen van Wieda is oa. Zorge die een whisky stokerij heeft en typische vakwerkhuizen bezit. Bad Sacha is een plaats op 7 km. afstand en kent diverse kuuroorden, vogelpark, en een gezellige winkelstraat.

Zwemgelegenheden in de Harz

terug naar vorige pagina