Nordhausen

De 1000 jaar oude stad Nordhausen ligt aan de zonnige zuidelijke rand van de Harz Nordhausen is hier de Thüringer deur tot de Harz.

Blumenmarkt in Nordhausen

De stad dankt haar bijnaam aan het standbeeld van Roland bij het stadhuis, die een belichaming is van de vrijheid, de macht en de rechtspraak.

Theater Nordhausen (Foto: Stadtinformation Nordhausen)

Met een rijk cultureel-, kunst- en recreatief aanbod, interessante bezienswaardigheden, een liefdevol gerestaureerde binnenstad met talrijke cafés en restaurants en een populaire winkelstraat, biedt Nordhausen zijn bezoekers een gevarieerd programma.

Tot de bezienswaardigheden van Nordhausen behoren naast het stadhuis met Roland ook de kathedraal „Zum Heiligen Kreuz“, de St.-Blaise kerk, de Frauenberg kerk van „St. Maria auf dem Berg“, de 62 meter hoge Petritoren op de voormalige locatie van de Landesgartenschau en de Nordhausen tram met het kleinste tramnetwerk in Duitsland.Twee zeer bijzondere musea getuigen van de traditierijke geschiedenis van Nordhausen. In de laatste traditionele distilleerderij van de stad, de huidige Nordhausen distilleerderij, ervaren de bezoekers tussen de 100-jaar oude muren van het gebouw de geschiedenis en de technologie van het korenbranden. Het Tabakspeicher Museum presenteert een tentoonstelling van ambachten, handel, industrie en archeologie.

Altstadt in Nordhausen

Met het Kunsthaus Meyenburg en het indrukwekkende Nordhäuser theater, wordt het culturele aanbod stijlvol afgerond.

Familieplezier biedt het in Jugendstil gebouwde badhuis met zwembad en sauna, kinderboerderij en avonturenpark, de cinema Palace “Neue Zeit” – Cinestar en de voormalige gebouwen van de Landesgartenschau op de Petersberg met talloze recreatieve activiteiten zoals de klimtoren, de hoge touwbaan, een skatepark en verschillende speeltoestellen.

(Bron nl.harzinfo.de)

terug naar vorige pagina