Appartementen in Wieda

Kiezen voor Wieda is een bewuste keuze. Direct grenzend aan de appartementen beginnen de eindeloos mooie wandel – en fiets routes.

De gemeente Wieda maakt deel uit van de gezamenlijke gemeente Walkenried en is omringd door naald- en gemengde bossen in het zonnige Südharz.

Voor de wandel- en natuurliefhebbers is in Wieda de bewegwijzering goed verzorgd. Het beschermde gebied biedt een voerend netwerk van wandelpaden, ongerepte natuur, groene weiden en geurige bossen. De wandelaars worden hier vriendelijk begroet door de klokken van de Harzer Roten Höhenviehs, een oud Harzer rundras dat hier en daar graast op de weiden aan de rand van de wandelpaden.

Het Glas- en Ijzergieterijmuseum in Wieda is ook de moeite waard. Op de glasblaas afdeling wordt de 100 jaar oude traditie van glasfabriek Wieda verklaard. Ook geeft het bezoekers inzicht in het werk en het leven van de glasmeester. De mijnbouwtentoonstelling heeft de ijzerwerken van Wieda als thema.

Het wild voederen, in station Stöberhai en het bekende straatfestival „Spelle varn Schwelle“, zijn twee hoogtepunten van een bezoek aan de kleine gemeenschap.

In de winter presenteert de plaats Wieda zich de vier weekenden voorafgaand aan kerst met talloze kerstbomen en kerstkribbes in feestelijke sfeer.

(bron: nl.harzinfo.de)

terug naar vorige pagina