Bossen Harz

Wandelen in de Harz

Het lijkt wel of het Harzgebergte in Duitsland daarvoor is gemaakt.

Van voordeel is, dat de Harz voor een groot gedeelte een National Park is, waardoor wandelen tot een ontspannen vakantie wordt.

Er zijn tal van mogelijkheden om te wandelen, maar twee highlights springen meteen in het oog. De rond 100 km lange Harzer-Hexen-Stieg tussen Osterode in de deelstaat Nedersaksen en Thale in het Bodetal.

Door de bossen zijn ook diverse mountainbike routes uitgezet, van verschillende lengtes.

Wie liever een eigen wandelroute in de Harz plant en daarbij rekening wil houden met het aantal kilometers, de hoogteverschillen en andere deelnemers die misschien meer of minder geoefend zijn wandelt met het stempelboekje van de Harzer Wandernadel, een wandelnetwerk met 222 stempelplaatsen in de hele Harz.

Een korte wandeling door het bos of een sportieve uitdaging over de top van de Brocken, met 1.141 meter de hoogste Berg in het noorden van Duitsland, of door het Bodetal met de Hexentanzplatz en de Rosstrappe bij Thale. Geniet u met alle zintuigen: snuift u de geur van dennennaalden op, luistert u naar de wind die door bomen ruist en geniet u van de flora en fauna langs de rand van de weg.

Een goed aangegeven netwerk met meer dan 8000 km wandelwegen, maakt van de Harz een echt wandelparadijs. Of het nu korte of lange afstanden, smalle paadjes of goed onderhouden wandelpaden, uitdagende of gemakkelijke routes zijn – in de Harz vindt u de passende route.

(bron: nl.harzinfo.de)

terug naar vorige pagina